Theatersport Toernooi

Op 15 september 2018 vond in een uitverkochte Lindenberg de theatersport battle “Tot Hier!” plaats; met maar liefst twee winnaars: Rugtas en Binnenste Buiten! Een mooi verslag van De Brug is hier te vinden.

Teams

Binnenste Buiten

Binnenste Buiten is een mix tussen ervaring en frisheid. Een vereniging waar plezier bijna automatisch zorgt voor mooie pareltjes op toneel. En hoewel we wel eens een uitstapje maken naar andere improvisatievormen, komen we altijd weer terug op ‘gewoon theatersport’. Onze wedstrijden zijn sinds een jaar te zien in onze thuisbasis; De Klein Wiel in Lent.

Omdat gezelligheid zowel op als naast het toneel niet mag ontbreken, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en theatersportend Nijmegen uitgenodigd voor een onderlinge krachtmeting. Tot hier!

Zin om je een dag lang onder te dompelen in Nimweegs finest? Of alvast kaartjes reserveren voor de finale? Wees er snel bij, want op is op, weg is weg en vol is vol. Tot hier! Dank u wel…

www.facebook.com/BinnensteBuitenNijmegen

Buiten Bereik

Leuk dat u dit leest, maar mag ik van u een bekende persoonlijkheid? “Mart Smeets”  “Donald  Trump!” Oké, dankjewel.
“Mag ik dat zo zeggen? Ja dat mag ik zo zeggen: These guys are terrific, they’re the best, it might be an alternative fact, but they are absolutely the top in impro-theatre!”
En mag ik van u een muziekstijl? “Rap!”  “kinderen voor kinderen!”
” Yo, check it out, how they rock the floor, fairy-tales end detectives have been done before. But not like this, you will start to mention, every game they play is like a new dimension! Wa-wa-wa-waanzinnig gewoon, er wordt met ro-ro-ro-rozen gestrooid!”
En dan zou ik van u nog graag een locatie willen. “Thiemeloods” “Rode Laars” “Zaal C”
“Lindenberg”
“Dank u wel voor deze suggesties! Er is er eigenlijk geen bij waar we niets mee kunnen;-)”
U bent geweldig op dreef, een relatie dan nog voor deze personen? “Vrienden”  “Ex’en” “hobbyamateurs” “studiegenoten” “vrijwilligers” “medeleden”
“Goed we zijn dus bevriende amateurs die vrijwillig naast onze studie mede genoten van het leden van onze hobby. Althans, dat deden we.”
Tot hier! En dan krijgt u nog iets van ons: “Onze naam: Buiten bereik, BB voor intimi.”

www.buitenbereik.nl

Extra Stout

Extra Stout duikt al een kleine twintig jaar op op diverse podia in Nederland maar vooral in thuisstad Nijmegen, in de Verspiegeling!

Altijd verfrissend, altijd verrassend, altijd impro. Met kenmerkend overhemd en stropdas immer ondeugend. 😉

www.facebook.com/extrastouttheatersport

 

 

Rugtas

Rugtas is een team dat speciaal is samengesteld voor Tot hier! Improvisatieacteurs Inge Stravers, Ezra Jansens, Allart Sparenburg, Annet Jongen en Linde van Deth zijn allemaal ooit begonnen met theatersport bij onder meer Buiten Bereik, Placebo (Amsterdam) en de Tilburg Tigers. Toen stortten ze zich regelmatig in allerlei toernooien en competities, met zo af een toe een titel… Daarna zijn ze zich gaan richten op longform impro met hun eigen theatergroep TAS.

Ze hebben heel veel zin om voor deze improbattle weer eens hun krachten te meten met theatersportend Nijmegen. Zouden ze het nog kunnen? Bereid je voor op emotionele en bizarre scènes en af en toe een lekker klassieke game.

www.facebook.com/theatergroeptas

Collectief XXS

Collectief XXS is een gelegenheidsteam, speciaal samengesteld voor ‘Tot hier!’. De vier spelers spelen bij Collectief XX, een gezelschap dat zich specialiseert in ‘longform’-improvisatietheater. Dat houdt in dat we volledige theaterstukken spelen die we, scène voor scène, voor de ogen van het publiek improviseren. Daardoor is elke voorstelling een unieke beleving voor ons als speler en voor het publiek.

Voor ‘Tot hier!’ voegen we een S toe aan de naam van ons Collectief. Onze spelers hebben allemaal hun sporen verdiend in de theatersportwereld en poetsen voor de gelegenheid hun theatersportskills weer op: korte scènes met vier spelers dus. We staan te popelen om ons te meten met de vijf andere teams. Zal onze ‘longform’-training doorschemeren in onze theatersportscènes? Zullen we de strijd gaan winnen? Kom het ontdekken tijdens onze wedstrijden!

www.facebook.com/collectiefxx

Pas Op Zwenkt Uit

Pas op Zwenkt Uit! (Pozu) is een Nijmeegse theatersportgroep waar humor en verbinding maken voorop staat. We laten ons inspireren door allerdaagse gebeurtenissen en dit levert met regelmaat de meest waanzinnige taferelen op. We schuwen hysterische situaties niet en staan zelden met een mond vol tanden.
Pozu’s eigen game ‘De Plank’ draait om een spontaan geïmproviseerde vertelling met 4 spelers op één vierkante meter met een ongekende afloop. Naast de bekende games flirten we soms met en lange impro, maar we komen altijd weer terug bij de uitdaging van het klassieke theatersport. We hebben enorm veel zin in Tot Hier!

www.pasopzwenktuit.nl